Om Astaxin®

– för den aktiva motionären som vill hålla sig frisk.

Astaxin® är ett kosttillskott för dig som vill hålla dig frisk och få ut så mycket som möjligt av din träning.  Astaxin® innehåller det algbaserade ämnet astaxanthin samt antioxidanterna vitamin C och E. Vitamin C och E skyddar kroppens celler mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar även till immunsystemets normala funktion och till att reducera trötthet och utmattning. Ingredienserna inuti kapslarna kommer från vegetabiliska källor.

Åke Lignell, medgrundare och forskningschef

Åke Lignell, medgrundare och forskningschef

”Jag har jobbat med astaxanthin under större delen av mitt yrkesliv och är glad att se hur många som i dag har nytta av vår produkt.”

Historien bakom Astaxin®

Produkten bygger på över 30 års svensk forskning och tillverkas av alger som odlas i AstaReals anläggning i Stockholms skärgård.

 

  • 1988 Utvecklade odlingsteknik av naturlig astaxanthin på Uppsala universtitet.
  • 1993 Först i världen som kommersiellt producerar naturlig astaxanthin från Haematoccocus pluvialis.
  • 1995 Lanserades världens första mänskliga kosttillskott som innehöll en naturlig källa till astaxantin, Astaxin® i Sverige.
  • 2020 Astaxin®, det svenska originalet, firar 25 år på den svenska marknaden!
  • Astaxanthin ingår i gruppen karotenoider och mikroalgen Haematoccocus pluvialis är den naturligt mest rika källan. Ämnet finns i alger och i vissa fiskar och skaldjur som äter alger, bland annat i lax, krabbor, krill och hummer. Astaxanthinet har en stark röd färg.
  • Astaxin® är ett kosttillskott som innehåller det algbaserade ämnet astaxanthin samt antioxidanterna vitamin C och E. Vitamin C och E skyddar kroppens celler mot oxidativ stress. Vitamin C bidrar även till immunsystemets normala funktion och till att reducera trötthet och utmattning.
  • Vi på AstaReal producerar astaxanthinet genom odling av mikroalgen Haematoccocus pluvialis, den naturligt mest rika källan. AstaReal är i dag ledande inom forskning kring astaxanthin.